HOND

Uw hond verdient de best zorg.

Om gezond te blijven is een jaarlijkse onderzoek nodig, consequente vaccinatie, regelmatige vlooien-en tekenbehandeling en ontworming.

Jaarlijks onderzoek:

Tijdens het jaarlijks onderzoek wordt er aandacht besteed aan de algemene gezondheid van de hond, aan het gebit, aan de vacht, aan het gewicht, aan het bewegingsstelsel.

Als uw hond de leeftijd bereikt heeft van 6-8 jaar (afhankelijk of het een groot of klein ras is) spreken we van een senior hond. Met een senior hond wordt zelfs aangeraden om 2x/jaar op controle te komen. Op deze manier kunnen we vroegtijdig bepaalde aandoeningen ontdekken en behandelen. Zo kunnen senior honden problemen hebben met hun hart, nieren, gewrichten, … . Als we hier tijdig kunnen ingrijpen kunnen we uw huisdier misschien langer gezond houden.

Aarzel zeker niet om contact op te nemen met mij om de specifieke behoeftes van uw hond te bespreken of kom eens langs voor een medische check-up.

Vaccinatie:

Uw hond dient gevaccineerd te worden tegen verschillende ziektes. Als pup krijgt hij zijn eerste vaccinaties op de leeftijd van 8, 12 en 16 weken. Daarna dienen er jaarlijks bepaalde vaccinaties herhaald te worden om een goede immuniteit te behouden. Zonder vaccinatie riskeert U zowel uw huisdier als zijn omgeving in gevaar te brengen.

Bij honden zijn er vaccinaties mogelijk tegen: Kennelhoest, Parainfluenza, Parvovirose, Hondenziekte, Leptospirose, Hepatitis, Hondsdolheid, Herpes, Ziekte van Lyme, Leismania. Het vaccinatieschema van uw hond wordt aangepast aan de behoeften van U en uw huisdier.

Er bestaat tegenwoordig ook de mogelijkheid om een volledig individueel aangepast vaccinatieschema op te stellen voor uw huisdier op basis van de vaccicheck. Als u hiervoor interesse hebt aarzel dan niet om mij te contacteren.

Ontworming:

Het is zeer belangrijk om uw huisdier preventief te ontwormen. Als pup wordt aangeraden 1x/maand te ontwormen totdat de pup een half jaar oud is. Dan is het aangeraden om uw hond 4x/jaar te ontwormen. Bij honden die gaan jagen bv. wordt er zelfs een maandelijks ontworming aangeraden. Wormen kunnen immers ernstige schade toebrengen aan uw hond. Dit kan zowel ter hoogte van het maagdarmstelsel maar ook ter hoogte van hart en longen.

Vlooien- en tekenbehandeling:

Vlooien en teken kunnen een groot probleem vormen. Niet enkel zijn ze een last voor uw hond, ze kunnen ook ziektes overdragen en ook de gezondheid van uw hond danig ondermijnen. Ook kunnen ze in huis en in de onmiddellijke omgeving van de hond voor problemen zorgen want vlooien kunnen overleven in huis. Via vlooien kan uw huisdier ook besmet raken met wormen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw hond tegen deze parasieten te beschermen. Naargelang uw eigen voorkeur kan er gekozen worden voor een band, een tablet of een pipet. Aarzel niet om uitleg te vragen. Ik adviseer u met plezier over de beste methode voor uw huisdier.