KAT

Uw kat verdient de best zorg.

Om gezond te blijven is een jaarlijks onderzoek, een consequente vaccinatie, regelmatige ontworming, vlooien- en tekenbehandeling noodzakelijk.

Jaarlijks onderzoek:

Tijdens het jaarlijks onderzoek wordt er aandacht besteed aan de algemene gezondheid van de kat, aan het gebit, aan de vacht, aan het gewicht, aan het bewegingsstelsel.

Als de kat de leeftijd van 7 jaar heeft bereikt is het zelfs aan te raden om halfjaarlijks een check-up te laten doen. Zo kunnen we vroegtijdig bepaalde problemen vaststellen en behandelen. Zo is er bv. een eenvoudige bloedtest waardoor we vroegtijdig nierproblemen kunnen opsporen. Voor meer informatie kunt u gerust altijd eens langs komen met uw kat.

Aarzel zeker niet om contact op te nemen met mij om de specifieke behoeftes van uw kat te bespreken of kom eens langs voor een medische check-up.

Vaccinatie:

Uw kat dient gevaccineerd te worden tegen verschillende ziektes. Samen met u zullen we het aangepaste vaccinatieschema opstellen. Zonder vaccinatie riskeert u zowel uw huisdier als zijn omgeving in gevaar te brengen.

Bij katten zijn volgende vaccinaties mogelijk: kattenziekte, niesziekte, kattenleucose, rabiƫs.

Ontworming:

Het is belangrijk om uw kat preventief regelmatig te ontwormen. Wij raden aan om dit 4x per jaar te doen. Wormen kunnen immers ernstige schade toebrengen aan uw kat. Dit kan zowel ter hoogte van het maagdarmstelsel maar ook ter hoogte van hart en longen.

Vlooien- en tekenbehandeling:

Vlooien en teken kunnen een groot probleem vormen. Niet enkel zijn ze een last voor uw kat, ze kunnen ook ziektes overdragen en de gezondheid van uw favoriet danig ondermijnen. Ook kunnen ze in huis en in de onmiddellijke omgeving van de kat voor problemen zorgen want vlooien kunnen overleven in huis. Via vlooien kan uw huisdier ook besmet raken met wormen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw kat te beschermen tegen deze parasieten: zo zijn er druppels voor in de nek, banden, tabletten. Vraag advies wat voor uw kat het meest effectief is.